El Departament de Salut ha aprovat una oferta de rècord per a la formació sanitària especialitzada (FSE) per a l’any que ve amb 1.692 places i, d’aquesta manera, manté la tendència ascendent dels últims set anys. Així, respecte al 2014, l’oferta ha crescut pràcticament un 32% (522 places més) i respecte al 2020 prop d’un 4%, cosa que es tradueix en 62 places més.

Les prop de 1.700 places estaran repartides entre totes les regions sanitàries i abracen 54 especialitats diferents adreçades a professionals de la medicina, la infermeria, la farmàcia, la psicologia, així com de la biologia, la física i química.

Pel que fa a la Regió Sanitària de Girona, encara no s’ha especificat quantes n’hi haurà, tot i això la cap de formació de l’hospital Trueta, Yolanda Silva, va explicar ahir a aquest diari que el centre sanitari es beneficiarà de l’augment d’infermeres i de l’especialitat mèdica d’intensivistes.

De fet, quant a les especialitats mèdiques, l’oferta creix en 20 places MIR. Concretament, se n’oferiran 1.250 de 40 especialitats. Les que més augmenten són medicina intensiva, psiquiatria i al·lergologia. Medicina familiar i comunitària oferirà 370 places, una de les més grans de tot l’Estat. També destaquen les 76 de pediatria i àrees específiques, les 71 d’anestesiologia i reanimació, les 70 de medicina interna i les 57 de psiquiatria.

L’oferta per a les especialitats infermeres augmentarà en 35 places, amb un total de 329 de 6 especialitats diferents. L’increment més elevat es produeix a infermeria geriàtrica i pediàtrica, seguit de salut mental i infermeria familiar i comunitària.

Inici dels nous residents

D’altra banda, recentment s’han incorporat els residents de primer any al Trueta i Silva lamenta que ho han fet «en plena cinquena onada». És per això que se’ls ha fet les proves pertinents i se’ls ha ofert vacunar-se contra el virus, a part que han rebut una formació de riscos.