Catalunya ha arribat als nou milions de vacunes administrades, tant en els punts de vacunació com en els centres d’atenció primària en els hospitals i altres punts. La fita dels nou milions de persones vacunades ha contribuït molt a frenar l’expansió i, especialment, la gravetat de la malaltia.

Actualment un 67% de la població de més de divuit anys ja té la pauta completa de vacunació i més de cinc milions de ciutadans ja estan vacunats amb una dosi. Pel que fa als joves d’entre 16 i 29 anys, un 40% ja ha rebut, almenys, una dosi de vacuna, mentre un 10% ha estat vacunat amb la pauta completa.

Crida als sanitaris no vacunats

D’altra banda, la directora de Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, va detallar divendres que el 7% dels professionals sanitaris no està vacunat contra el coronavirus, una taxa de vacunació que va assegurar que és massa elevada, però «tant de bo el 100% ho estiguessin».

«No podem obligar-los, però sí enviar el missatge que èticament i deontològicament és molt rellevant que ho facin», va afegir en una entrevista a Catalunya Ràdio. La crida se suma a la de Josep Maria Argimon, aquesta setmana, en què demanava a les embarassades que es vacunin, per l’elevat risc de contagiar-se.