Una setantena de persones d’entre 5 i 28 anys van haver de ser evacuades dissabte a la nit de la seva zona d’acampada a Ribes de Freser a causa de la intensitat de la tempesta que hi va caure. Eren nens i monitors d’un agrupament escolta de l’Hospitalet de Llobregat que portaven un parell de dies a la zona de la Roca del Secut i que van decidir avisar els serveis d’emergència davant de les fortes pluges, acompanyades de nombrosos llamps, que també van caure en altres zones de les comarques gironines: Ulldeter i Núria van ser els indrets amb precipitacions més intenses, amb 60,8 i 43,5 litres per metre quadrat, respectivament, encara que també va ploure força a la Vall de Bianya, Sant Pau de Segúries i Molló, entre d’altres localitats.

La força de l’aiguat va inundar les tendes de l’acampada d’escoltes de l’Hospitalet a Ribes. A més, davant de la intensitat de la tempesta elèctrica, el grup va decidir trucar als serveis d’emergència, que van procedir a desallotjar-los i traslladar-los al poble. En total, eren 73 persones d’entre 5 i 28 anys que portaven un parell de dies acampats a la muntanya. «Ho tenien tot moll i els vam cedir el pavelló municipal perquè poguessin passar-hi la nit», va explicar ahir l’alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Sanjaume.

Dues dotacions de Bombers i Mossos van traslladar els més petits amb els vehicles fins al nucli urbà, mentre que els més grans hi van poder baixar a peu. Als volts de la una de la nit eren tots sota cobert, dins del pavelló.

Una situació similar es va produir a Saldes (Berguedà), al peu del Pedraforca, on van haver de ser evacuats 16 nens i 6 monitors del campament Molí de Feners també per inundació de la zona d’acampada. Se’ls va traslladar a l’antiga escola amb vehicles de Bombers i Mossos, i la Creu Roja va proporcionar mantes.

En total, els Bombers van fer dissabte a la nit 176 serveis a tot Catalunya, molts per la caiguda de llamps, que a Lloret de Mar i a Vidreres van obligar els Bombers a apagar petits incendis, i que van deixar imatges espectaculars com la que acompanya aquestes línies, captada a Canet d’Adri.