El Govern endureix els paràmetres per entrar a la llista de municipis afectats pel toc de queda, que passa de 400 casos per cada 100.000 habitants a 250. D'aquesta manera els municipis catalans amb confinament nocturn passen a ser 176. Salt, que la setmana passada havia sortit de la llista de poblacions amb toc de queda, torna a veure's afectat a partir d'aquest dijous, si el TSJC accepta la sol·licitud del Govern.

La mesura es pren atenent “criteris sanitaris” tenint en compte que a partir de 125 casos per cada 100.000 ja es considera “una afectació extremadament greu”. Tot i que les mesures de contenció han aconseguit que la propagació del virus vagi a la baixa,  cal seguir reduint la interacció social “perquè els indicadors sanitaris encara marquen que estem lluny de les xifres desitjades”, ha alertat la portaveu.

A més, la sol·licitud, que el Govern traslladarà demà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’amplia dues setmanes, en compte dels 7 actuals, “amb l’objectiu de minimitzar la pressió hospitalària”.