Tornen a augmentar el nombre de pacients a les UCIs dels hospitals catalans després de 6 dies consecutius a la baixa. Segons recull el darrer balanç de dades publicat pel Departament de Salut, ahir van ingressar fins a 4 persones més en estat crític, i el total passa a 521. Es trenca així una bona ratxa que ha durat pràcticament una setmana i ha descongestionat les UCI que es trobaven prop dels 600 pacients (598 el dilluns 9 d’agost), fins als 517 que recollien les dades una setmana després. Dels 4 nous pacients a les UCI catalanes, 3 s’han registrat a la regió sanitària de Girona, que tot i no marcar una clara tendència a la baixa, ha vist com els crítics dels hospitals han baixat de 65 fins a 57.

El nombre d’hospitalitzats en planta, en canvi, registra una evolució en forma de serra a Catalunya, tot i que en el global tendeix a la baixa. Tot i que patint alts i baixos, en una setmana els llits ocupats per pacients amb coronavirus han disminuït en 266 (s’ha passat de 1.922 pacients el 9 d’agost fins 1.656 una setmana després). A la regió sanitària de Girona, en canvi, el descens de les dades és molt menys regular, tot i que en una setmana es comptabilitzen 26 pacients menys. Actualment hi ha 179 hospitalitzats, 7 menys que en el balanç anterior.

Baixa el risc de rebrot

El risc de rebrot continua disminuint a Catalunya, i ahir va baixar 18 punts més fins a situar-se en 282. A Girona, on el dia anterior havia experimentat un lleuger repunt, també va tornar a anar a la baixa. En aquest cas, però, va baixar tan sols 3 punts, de manera que encara es troba en 337, per sobre de la mitjana de Catalunya.

Pel que fa a la velocitat de propagació del virus, continua estancada al territori català, on se situa en 0,79, igual que el dia anterior. Més alta es troba la regió sanitària de Girona, que concentra 7 dels 10 municipis de Catalunya amb l’Rt més elevada: Vilafant (1,71), Banyoles (1,55), Olot (1,45), Palafrugell (1,39), Sant Feliu de Guíxols (1,28), Salt (1,22) i Puigcerdà (1,19). Així, en el darrer balanç el ritme de transmissió del virus va augmentar 3 centèssimes a la demarcació, i se situa en 0,90, mentre que la setmana passada era de 0,78.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus