Els Mossos d’Esquadra han reforçat amb 100 dotacions més el dispositiu que fan amb les policies locals de Catalunya per controlar els «botellons». Això suposa un increment d’uns 300 agents que se sumen als que ja es van destinar anteriorment, arran de les concentracions que es feien a diverses ciutats. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va defensar ahir que el toc de queda és una mesura per lluitar contra la pandèmia i va reivindicar la necessitat del toc de queda, assenyalant que es tracta d’una mesura restrictiva de drets fonamentals, «que serveix per preservar un dret superior que és el de la Salut». En aquest sentit, Elena va deixar clar que no van aplicar-lo per controlar l’ordre públic, que «és una altra cosa».

El departament d’Interior va posar de relleu l’increment d’un 25% del nombre d’efectius respecte el 2019, any que s’agafa de referència. El conseller va recordar que no poden contractar mossos - ja que es tracta d’un procés llarg - i va reconèixer que els ha suposat «un esforç molt notable». En aquest sentit, va argumentar que s’ha incrementat el pressupost per cobrir les hores extra que han fet els agents. Elena va destacar «el compromís» dels policies per aquesta acumulació de feina que han hagut de fer els darrers dies per donar resposta al dispositiu.

El conseller també va deixar clar que està a favor que hi hagi «un escrutini sever» per part del TSJC sobre les mesures que pren el Govern per tal d’aturar l’evolució de la pandèmia, però va renegar que es tombi el toc de queda perquè encara el veu «necessari».

Finalment, i en relació amb la resolució que ha de dictar el tribunal sobre l’obertura de l’oci nocturn, Elena va dir que estan acabant d’enllestir els motius pels quals creuen que hauria de seguir tancat. Amb tot, va recordar que, de moment, el TSJC ha rebutjat les mesures cautelaríssimes que va reclamar el sector per poder obrir abans de la resolució que s’espera per dimarts vinent.