Els pacients diagnosticats amb la covid-19 que tenen obesitat és més probable que hagin de ser hospitalitzats, segons dos estudis publicats per la Fundació Institut Universitari per a la recerca en Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) aquest agost.

L’article publicat a Nature i elaborat amb les dades de més de 600.000 persones apunta que la prevalença d’obesitat és major entre els pacients hospitalitzats (39,9%) que entre el total de diagnosticats (33,1%). Per altra banda, l’article de Jcem, que ha analitzat dades de 2,5 milions de persones a Catalunya, conclou que les persones obeses tenen un 88% més de probabilitat de ser directament hospitalitzades.

Per al primer article es van analitzar, en total, les dades de 627.044 persones diagnosticades de covid-19 entre gener i juny de 2020 a Espanya, Regne Unit i Estats Units, a més de 160.013 persones hospitalitzades pel virus. L’estudi conclou que la prevalença d’obesitat va ser major entre els pacients hospitalitzats (39,9%) que entre el total de diagnosticats (33,1%).

En ambdós grups, els pacients amb obesitat van ser amb major freqüència dones. A més, les persones amb obesitat ingressades eren més joves que els pacients sense obesitat. En general, els pacients de covid-19 amb obesitat tenien condicions mèdiques prèvies i major probabilitat de presentar problemes cardiovasculars o respiratoris durant l’hospitalització, així com de requerir cures intensives.