La recuperada escola de Palau de Santa Eulàlia i els nous instituts de Caldes de Malavella i Vilablareix són els tres nous centres educatius que van començar ahir el curs a les comarques gironines. Però, en el cas concret del nou institut de Vilablareix, la portaveu del sindicat a Girona, Glòria Polls, va lamentar «les mancances amb què han hagut de començar el curs treballant» referint-se al fet que el centre encara no està connectat de manera definitiva a la llum i a l’aigua (va amb la de l’obra), sense disposar de telèfon o sense poder fer servir l’ascensor. «Divendres van acabar de rebre el mobiliari i s’han passat el cap de setmana treballant, però tot ha arribat molt just o no ha arribat», va dir la portaveu del sindicat en una denúncia que, a través de les xarxes socials, ja havien fet alguns dels docents del centre en els darrers dies.

Els alumnes, ahir al nou institut de Caldes de Malavella. | ACN

En canvi, en l’altre institut que es va estrenar ahir, el de Caldes de Malavella, les sensacions eren més positives tot i les corredisses amunt i avall de darrera hora per veure que les papereres estiguessin a lloc, les taules i les cadires ben col·locades i les pissarres tinguessin un missatge de benvinguda.

La directora de l’institut, Montse Mitjans, va explicar que el fet d’estar en un edifici «facilita» la regulació d’accessos pels alumnes. A més, va remarcar que és «més còmode» perquè els espais són més amples i això garanteix més distància i ventilació. En aquest sentit, la directora va recordar que en els mòduls prefabricats ja hi havia molta ventilació perquè «només obrir la porta ja eres a l’exterior».

Tot i així, Mitjans va insistir que no té «ni punt de comparació» la comoditat que suposa tenir un edifici construït a estar en barracons. El nou edifici de l’institut de Caldes de Malavella ha costat 3,8 milions d’euros al Departament d’Educació i està situat al costat de l’escola de la Benaula.