Des de mitjans d’estiu, l’hospital de Campdevànol exigeix a tota persona que acompanyi o visiti un pacient que certifiqui haver-se vacunat. El gerent del centre sanitari, Joan Grané, ha explicat a aquest diari que la mesura s’ha imposat perquè «està perfectament demostrat que la vacuna és l’única solució per evitar la propagació del contagi i més tenint en compte que es tracta d’un entorn vulnerable».

A principis d’any, l’hospital va viure la situació més crítica de la pandèmia i es van restringir les visites als pacients no covid-19. «Vam viure unes setmanes molt dures i estàvem al límit, és per això que no volem tornar a passar per aquesta situació. És cert que hi ha hagut persones no vacunades que no s’han pres bé no poder entrar però és un requisit fixat», va explicar Grané, i va afegir que han pres d’exemple altres centres com els geriàtrics, en què també han fixat restriccions a les entrades.

Pioner a Girona

El centre sanitari és l’únic de la Regió Sanitària de Girona que ha imposat aquesta norma. Sí que és cert que n’hi ha d’altres que ho han establert com a «recomanació», com és el cas de Blanes i Calella, tot i que no es demana cap certificat a l’entrada.

Els hospitals Trueta i Santa Caterina tenen limitacions h oràries i es demana als acompanyants que compleixin amb les mesures establertes des de Salut, com ara la mascareta obligatòria.

D’altra banda, la resta d’hospitals comarcals com són els d’Olot, Figueres i Palamós tampoc demanen cap certificat i mantenen algunes restriccions horàries. L’excepció, tal com comenten fonts de Figueres, és quan per motius de diagnòstic es demana al pacient i/o acompanyant si tenen la pauta completa de vacunació.