Dos xefs gironins se situen entre els sis millors cuiners del món a la llista dels 100 millors del món que atorguen els The Best Chef Awards.

El guardó gastronòmic atorgat dimecres al vespre en una gala a Amsterdam s'obté després d'un procés de votació entre els mateixos companys de professió, un grup de professionals i les xarxes socials.

Joan Roca, del Celler de Can Roca ha obtingut la quarta posició, i en la sisena el trio del restaurant Compartir de Cadaqués (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas).

Joan Roca ha estat distingit també amb el Best Chef Science Award per "sobresortir en la investigació, tècniques experimentals i transformació" dins de la cuina.

La primera posició ha estat per Daviz Muñoz, el xef de Diverxo, amb tres estrelles Michelin. El chef Björn Frantzén de Frantzén d'Estocolmo retepeix en segon lloc, i  Andoni Luis Aduriz de Mugaritz, passa de la 45 a la tercera posició.

Joan Roca es manté a l'elit des de fa més d'una dècada, mentre Casañas s'està convertint en un dels nous noms de referència

Joan Roca es manté a l'elit dels millors cuiners del món des de fa més d'una dècada, mentre Casañas s'està convertint en un dels nous noms de referència. Juntament amb Oriol Castro i Eduard Xatruch regenten el Disfrutar (Barcelona) i el Compartir (Cadaqués). Els tres noms de la cuina catalana es van conèixer a la cuina del Bulli . En la passada edició Mateu Casañas va obtenir la quarta posició i Joan Roca la cinquena.

El número 1, Daviz Muñoz, reconeixia que "és un somni fet realitat que reconeix molts anys de creativitat, dedicació, passió i treball dur".

En les deu primeres posicions de la llista apareix també Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), en la tercera posició.

Martin Berasategui en la 28 i Eneko Atxa (Azurmendi) en la 31; Paolo Casagrande (Lasarte), al 37 lloc, Paco Roncero (Paco Roncero restaurante), al 45 i Ángel León (Aponiente) al 48.

Del 50 al 100 hi ha Paco Morales (Noor, 54), Quique Dacosta (Quique Dacosta, 57), Jordi Cruz (Àbac, 59), Toni Romero (Suculent, 87), i Diego Guerrero (DSTAgE, 89).

The Best Chefs Awards elabora anualment aquesta classificació que reconeix els 100 millors cuiners del món.