Toni Miró és un dels gironins que ja han rebut la tercera dosi de la vacuna anticovid. Miró va patir una insuficiència renal el 2016 i va haver de fer diàlisi fins que es va sotmetre al trasplantament d’un ronyó, just un mes abans de l’inici de la pandèmia i el confinament més sever.

«El confinament domiciliari de tres mesos a mi se’m va allargar fins a més de vuit. M’acabaven de fer el trasplantament i era molt arriscat sortir al carrer amb el perill d’agafar el virus», explica Miró. No va ser fins que va rebre la vacunació que va començar a reprendre la normalitat. «De les deu persones que vam rebre el ronyó abans de la pandèmia, només n’hem sobreviscut dos. Els altres es van contagiar de la covid-19 i, com a conseqüència, van morir. Em va impactar molt perquè em podria haver passat a mi», admet.

Malauradament, un any després de rebre el ronyó, el seu organisme el va rebutjar i Miró va haver de reprendre la diàlisi. De moment, torna a estar a la llista d’espera per a sotmetre’s a un nou intent de trasplantament.