Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat set bicicletes elèctriques a les estacions de muntanya de La Molina (Cerdanya), Vall de Núria (Ripollès), Boí Taüll (Alta Ribagorça) i Vallter (Ripollès) perquè el personal les utilitzi en els desplaçaments interns i s’eviti, així, l’ús de vehicles de gasoil. D’aquesta manera, la companyia vol promoure una mobilitat sostenible i estalviar, aproximadament, 2,41 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera durant la temporada d’estiu. La mesura forma part de les accions establertes a l’Agenda d’Acció Climàtica 2030 d’FGC, alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, a través d’un Pla de Mobilitat Intern amb vehicles alternatius amb zero emissions.

FGC preveu ampliar la flota de bicicletes en un futur si els resultats d’aquesta primera fase són favorables, així com ampliar-ne el termini d’ús a la resta de l’any. Entre les tasques que es podran dur a terme amb aquest mitjà de transport sostenible destaquen les visites d’obra, el manteniment d’instal·lacions i pistes, els desplaçaments a unitats de restauració o algunes tasques d’atenció a les persones visitants.

Precisament, els desplaçaments que redueixen la petjada de carboni són l’eix principal d’una campanya que es tira endavant coincidint amb l’inici de la Setmana Europea de la Mobilitat.