L'erupció volcànica de la Palma tindrà conseqüències a les comarques gironines. Les primeres simulacions realitzades indiquen que durant la matinada de dijous arribarà a la província el núvol de cendra i diòxid de sofre que emana del volcà. El núvol arribarà a través de la costa gironina durant les últimes hores d'aquest dimecres, i serà durant el dijous quan ja afectarà totes les comarques. Es preveu que el diòxid de sofre i la cendra es mantinguin en terres gironines almenys fins diumenge.

Així ho ha compartit en el seu perfil de Twitter Mark Parrington, científic que treballa per al sistema atmosfèric “Copernico”.

Segons les dades de l'Institut Vulcanològic de Canàries (Invocan), les nou boques del volcà de la Palma expulsen cada dia unes 10.665 tones de diòxid de sofre que ascendeix tapidament a través de la columna de cendra i queden suspeses en les capes intermèdies de l'atmosfera a mercè dels vents.

Arribarà fins a Itàlia, Tunísia i Líbia

El núvol de sofre arribarà a cobrir divendres bona part de la península Ibèrica, gairebé tot el Marroc i Tunísia i les costes mediterrànies de França, Itàlia, Algèria i Líbia, segons ha informat aquest dimecres el sistema europeu de satèl·lits Copernicus.

En una imatge compartida a Twitter, al compte del satèl·lit, s'observa la presència de diòxid de sofre a l'atmosfera prevista al matí local del pròxim divendres, quan es registraran els nivells més elevats a la costa atlàntica marroquina, la costa mediterrània espanyola, el sud de Sardenya, el nord de Sicília i la costa de Tunísia.

En menor quantitat, el mapa destaca la presència d'aquesta substància a la meitat est d'Espanya, el sud de França, la costa est Italiana, l'illa francesa de Còrsega i tota la costa mediterrània africana, a més d'àmplies extensions de terreny a l'interior del Marroc, Algèria, Tunísia i Líbia.