La Fundació Maria Rosa Sans (Noel) ha becat quatre joves de la Garrotxa perquè puguin estudiar a la Universitat. Amb els estudiants becats en aquesta quarta edició, ja són dotze els alumnes que es podran beneficiar dels ajuts durant aquest curs 2021-2022. Dses dels seus inicis, la Fundació ha aportat prop de 60.000 euors per «promoure i potenciar el talent garrotxí».

De les divuit candidatures presentades, Sergi Babiano i Suchita Kaur, de l’INS La Garrotxa, i Maria Coromina i Amandip Kaur, de l’INS Bosc de la Coma, han estat els alumnes becats enguany. Gràcies a aquestes beques podran cursar Biologia a la UdG, Enginyeria Química a la UAB, Educació Social a la UdG i Comptabilitat i Finances a la UdG, respectivament. Les ajudes es destinaran a finançar les despeses de matrícula i taxes obligatòries, així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material docent dels alumnes durant el període lectiu.

El lliurament de les beques ha tingut lloc a la seu central de Noel, empresa vinculada a la Fundació, en un format adaptat a les mesures de prevenció vigents que es deriven de la pandèmia de la COVID-19. L’acte va comptar amb la presència del president i vicepresident de la Fundació, Joan i Tomàs Boix; la secretària, Anna Bonfill; la membre del Patronat Anna Bosch i els estudiants becats d’enguany, acompanyats d’alguns familiars; i altres membres de l’entitat.

Des dels seus inicis, la Fundació dona suport a joves garrotxins perquè puguin accedir a una formació universitària i tenir un futur laboral amb més oportunitats.