El consell d’administració d’Adif ha autoritzat la licitació del contracte per fer la renovació integral de la catenària entre Celrà i Figueres, en la línia d’ample convencional, per 7,08 milions d’euros.

L’actuació està inclosa al Pla de Rodalies i té per objectiu modernitzar les instal·lacions per augmentar-ne la fiabilitat i la durabilitat. En paral·lel, també permetrà racionalitzar les necessitats de manteniment i reduir la probabilitat d’incidències relacionades amb el sistema d’electrificació. De fet, justament aquest és un tram amb una alta densitat de circulació.

En total, s’actuarà en un tram de 22,7 quilòmetres que inclouen els trajectes entre les parades de Celrà-Flaçà, Flaçà-Sant Miquel de Fluvià, Sant Miquel de Fluvià-Vilamalla i finalment Vilamalla-Figueres.

Les obres es finançaran amb els fons europeus Next Generation i tenen un termini d’execució de 24 mesos. Segons Adif, les obres contribueixen a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9, relatiu a Indústria, Innovació i Infraestructura, que busca el desenvolupament d’infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat.