El grup municipal d'ERC de Sant Joan de les Abadesses demana a l'equip de govern que valori instal·lar lavabos públics al Parc de l'Estació. L'espai està preparat per organitzar-hi pícnics, fer esport o jugar als mòduls de fusta. A més, està envoltat d'una extensió considerable de vegetació i espai d'herba que fa que rebi centenars de visites prolongades anualment. ERC considera que és "un reclam turístic" del poble i que, per aquest motiu, necessita disposar de serveis públics.

El partit de l'oposició denuncia que "malgrat les positivitats de l’espai, algunes persones en fan mal ús i fomenten l’incivisme més indesitjable". Critiquen que s'utilitzin els arbres, situats a la zona nord-oest, per "dur-hi a terme necessitats urinàries o fecals". I afegeixen que "la disposició d’arbres i arbustos, permet acomplir aquestes activitats de forma tranquil·la i amagada de l’entorn immediat".

ERC explica que els veïns fa temps que es queixen d'aquesta situació i considera que hi ha "la necessitat d’actuar i promoure hàbits cívics i d’higiene". També demana que es podi la part inferior de l’arbrat per eliminar aquests espais d’intimitat i aconseguir revertir el problema. Per ubicar els lavabos públics, proposen l'interior dels edificis en desús de l’antiga estació de tren.