Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una banda itinerant que traficava amb marihuana des d’una autocaravana. Procedents de Màlaga es movien per tot l’Estat per vendre marihuana. Els Mossos d’Esquadra han pogut detenir els tres membres del grupa Puigcerdà després que apunyalessin a un d’ells i anessin a l’hospital transfronterer de la Cerdanya. A més, han intervingut 86 quilos de marihuana.

Els detinguts són dos homes i una dona d’entre 35 i 39 anys de nacionalitat espanyola, que van ser detinguts per tràfic de drogues, i van ser deixats en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu judicial

Els fets es remunten al dia 10 d’octubre, quan una patrulla de Mossos va detectar un vehicle que entrava a gran velocitat i contra direcció per una rotonda en direcció a l’hospital transfronterer de la Cerdanya. L’indicatiu policial va comprovar que una dona acompanyava a un home que tenia una ferida d’arma blanca a la cama. I a més, van veure que el conductor del vehicle va fugir del lloc sense poder ser identificat.

Un cop comprovades que les versions de les dues persones, i diferents informacions rebudes per part de testimonis dels fets, els investigadors van obtenir els indicis suficients que demostraven que la persona ferida traficava amb marihuana des d’una autocaravana. En aquest moment, l’home va ser detingut.

Possible «narco assalt»

Segons creuen els investigadors de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Pirineu Occidental , aquest home va acabar apunyalat quan es trobava a l’autocaravana i estacionat a prop d’una benzinera dE Puigcerdà. Un home el va agredir i va fugir. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que es podria tractar d’un «narco assalt» per robar la droga.

Posteriorment, els investigadors van localitzar una habitació d’hotel utilitzada pels sospitosos, i l’autocaravana a una zona propera. Van demanar ordres d’entrada i escorcoll, pels dos domicilis. A l’autocaravana els investigadors van trobar més de 86 quilos de marihuana empaquetada en diversos fardells, uns 6.000 euros fraccionats, que provindrien de la venda de la marihuana.

El grup criminal operava des de Màlaga i venia la droga a diferents punts de l’Estat . Dos dels detinguts eren els encarregats de transportar la droga amagada a l’autocaravana, mentre que el tercer i una altra persona feien tasques d’avançada per assegurar-ne el recorregut. Els tres detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat.