Els Mossos d'Esquadra han detingut una conductora molt beguda per circular 19 quilòmetres en sentit contrari per l'AP-7, des de Maçanet de la Selva fins a Fornells.

La detenció es va fer ahir al vespre i els agents de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van haver de tallar el trànsit a l'autopista en sentit sud. Finalment, van interceptar-la a Fornells, amb el cotxe que no tenia un dels pneumàtics. A banda, els agents van tenir problemes a l’hora de fer-li el test d'alcoholèmia i després de diversos intents, al final va marcar 0,82 mg/l. Va més que triplicar la taxa màxima permesa que està en 0,25 mg/l.

La detinguda és una dona de 45 anys, de nacionalitat boliviana i veïna de Salt. A qui acusen de ser presumpta autora de tres delictes contra la seguretat viària: per conduir temeràriament, sota els efectes de l’alcohol i negar-se a realitzar les proves d’alcoholèmia.

Els fets van succeir ahir cap a dos quarts de vuit del vespre, quan els Mossos van rebre l'avís que hi havia un vehicle circulant en direcció contrària per l’AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva -punt quilomètric 85-. Concretament, el vehicle circulava en sentit la Jonquera per la calçada habilitada per circular en sentit Barcelona.

Tallat el trànsit a l'AP-7

Al cap de pocs minuts, una dotació dels Mossos de Trànsit va tallar la circulació de l’autopista en sentit sud i també va desviar el trànsit cap al peatge de Fornells de la Selva, per tal d’assegurar la circulació per la resta d’usuaris, que en aquell moment era fluida i densa.

Un cop l’autopista va estar lliure de vehicles, els Mossos va accedir a la via fins a localitzar el vehicle infractor a l’altura del quilòmetre 67. Els agents van comprovar que el turisme encara circulava en direcció contrària, enganxat a la tanca lateral i a una velocitat d’uns 60-70 km/hora.

Immediatament, li van donar indicacions clares per tal d’aturar-se, però va fer cas omís. Finalment, els Mossos de Trànsit van interceptar-la a l’altura del punt quilomètric 66, a Fornells.

Aquest és l'aspecte de la roda Mossos

Els Mossos van observar que al vehicle li faltava el pneumàtic anterior esquerra i que la llanta estava desgastada. Per tant, van suposar que hauria circulat així durant molta estona.

Poc col·laboradora

En identificar la conductora, els agents van detectar que presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

Per aquest motiu van decidir fer-li el text, segons els Mossos, la dona va mostrar poc col·laboradora en el moment de realitzar la prova d’alcoholèmia fins que, després de diversos intents, va donar un resultat positiu de 0,82 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.

La detinguda, sense antecedents, passarà avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona