Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per robar gasoil de camions aparcats a la Vall d'en Bas i Santa Pau.

L'arrestat és un home de 50 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Feliu de Pallerols i se l'acusa de ser presumpte autor de dos delictes de furt. Al detingut anteriorment també se l'havia denunciat penalment el 18 d’octubre per un furt lleu.

Els fets van succeir el passat diumenge dia 24, a les deu de la nit, quan un camioner va sorprendre un lladre que li sostreia gasoil del seu camió que tenia estacionat a Sant Pau. En ser descobert, va fugir corrents direcció una zona boscosa carregat amb dues garrafes.

Quan els agents van arribar al lloc van constatar que li havien robat mig dipòsit de gasoil, uns 500 litres.

Veïns el troben amagat

Gràcies a la col·laboració ciutadana uns veïns van localitzar el presumpte autor amagat al voltant del carrer del Sol. Mentre un dels agents es va quedar custodiant un cotxe estacionat al costat del camió, ja que dins s’hi podien veure diverses mànegues d’extracció de carburant i que podrien ser del lladre, l’altre agent va anar a detenir l’home, que es trobava estirat a terra amb dues garrafes amb restes de gasoil que havia buidat prèviament.

Al detingut també se l’acusa d’un furt comès el passat 20 d’octubre en un immoble en construcció de la Vall d’en Bas. En aquella ocasió, una dotació el va identificar a la carretera d’Olot, a Sant Feliu de Pallerols, i li va intervenir preventivament mànegues, bidons i diverses eines que, inicialment, no va poder justificar la seva procedència. Posteriorment, es va esbrinar que les havia furtat d’una obra

Ja denunciat abans

Es dona el cas que al detingut també se’l va denunciar el 18 d’octubre per furtar gasoil. Concretament, els fets es van produir en el marc d’un control policial, efectuat de matinada a la C-152 a la rotonda de Bracons, quan van aturar el seu vehicle i li van localitzar nombrosos bidons ples de gasoil i múltiples eines de treball que després es va poder verificar que eren propietat d’un empresari transportista i que li havien sostret entre els dies 13 i 18 d’octubre a la Vall d’en Bas.

El detingut, amb antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Olot qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.