L’Ajuntament de Cassà de la Selva habilita la figura d’un educador ambiental i incrementa la vigilància per prevenir els abocaments incívics d’escombraries en certs punts del municipi. Agents de la policia local vestits de paisà ja controlen els possibles punts d’abocament incontrolat. Pel que fa a l’educador ambiental, la seva funció consisteix en prevenir aquest tipus d’abocaments i, d’altra banda, denunciar als infractors. En cas de reiteració, les multes són més altes.

El regidor de Governació, Marià Montsunyer, ha explicat que «després de campanyes de conscienciació hi ha algunes persones amb les quals, pel bé de tots, no queda més remei que actuar disciplinàriament».

D’altra banda, l’equip de govern també es planteja canviar de lloc alguns contenidors situats als accessos de Cassà per evitar el fenomen del «turisme d’escombraries». L’Ajuntament ha detectat que veïns de municipis propers (especialment dels que tenen implantada la recollida porta a porta) deixen les escombraries a Cassà.

1.819 firmes per més netedat

Justament aquesta setmana, el grup Cassanet va presentar 1.819 signatures per demanar que es millori la neteja als carrers, sobretot els abocaments incontrolats al voltant dels contenidors.