El diputat del PDeCAT al Congrés per Girona, Sergi Miquel, ha tornat a preguntar al govern espanyol sobre el bloqueig dels passos fronterers a l'Alt Empordà i la Cerdanya. Es tracta de quatre carreteres gironines que el govern francès manté tancats des de principis d'any per qüestions de seguretat. Ara, l'executiu francès ha anunciat la intenció de mantenir el bloqueig de les vies fins a l'abril del 2022. Miquel creu que aquest tancament implica grans pèrdues pel sector de l'hostaleria de la zona, que viu sobretot dels visitants francesos.

Pel diputat, el govern espanyol hauria de vetllar pel "dret de lliure circulació" dels veïns de la zona davant de la decisió del govern francès. Sergi Miquel ha recordat que el sector de l'hostaleria encara s'està refent de les conseqüències de la pandèmia i per això creu que el tancament d'aquestes vies secundàries suposen pals a les rodes en la recuperació dels negocis.

Aquesta és la segona vegada que Sergi Miquel demana explicacions a l'executiu de Pedro Sánchez sobre el bloqueig dels passos fronterers. La primera vegada va ser el passat febrer, tot i que el diputat va manifestar que no li satisfeien les respostes rebudes pel govern espanyol.