El Govern ha aprovat l’ús del certificat covid per accedir a banquets, celebracions i actes socials en hotels i restaurants amb ball en espais tancats. Aquesta és la principal novetat de les mesures de contenció aprovades ahir en el marc del Procicat, que en línies generals impliquen prorrogar 14 dies més les vigents des del 22 d’octubre. El conjunt de mesures s’enviaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que l’ús del certificat covid requereix l’aval judicial previ. Fins ara, aquest instrument s’estava utilitzant només en l’accés als locals d’oci nocturn, després de rebre prèviament l’aval del tribunal.

La pròrroga de les mesures comporta mantenir la prohibició de menjar i beure al carrer entre la una de la matinada i les sis del matí i la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les deu de la nit i les sis del matí.

D’altra banda, respecte a les dades d’ahir, la velocitat de transmissió de la covid-19 (Rt) va pujar tres centèsimes a Catalunya i se situa en 1,13, mentre que el risc de rebrot va augmentar un punt i ja era de 56. El Departament de Salut va declarar 1 hospitalitzat menys a causa de la covid-19 en les darreres hores (339) i 1 crític més a l’UCI (86). En paral·lel, es van notificar 468 nous casos confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 926.174. En les darreres hores es van notificar 10 morts i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia es va situar en 24.026. L’1,90% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies augmenta de 51,48 a 52,07, mentre que a 7 dies ho fa de 26,74 a 27,14.

A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR i TA acumulats són 101.542 (+58) i 105.876 si es tenen en compte totes les proves.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus