Des d'avui i fins diumenge es realitza una campanya policial de control de les distraccions al volant i també de compliment dels semàfors. 

Està impulsada pel Servei Català de Trànsit (SCT) i les policies de trànsit dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals seran els que actuaran en la campanya preventiva.

I és que enguany, les distraccions es mantenen com la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres catalanes, per davant de la velocitat inadequada i de l’alcohol i les drogues.

Accions com parlar pel mòbil o escriure missatges, sintonitzar la ràdio o programar el GPS són darrere d’un 22,8% de la sinistralitat.

Mòbil al volant

Les distraccions causades per l’ús dels telèfons mòbils són les més esteses i incrementen considerablement el risc d’accidents de gravetat, assegura Trànsit.

En la darrera campanya preventiva de vigilància centrada en les distraccions al volant, realitzada el passat mes d’abril, es van imposar un total de 4.510 sancions, de les quals 2.706 van ser per la manipulació del mòbil i altres sistemes de comunicació.

Aquestes dades suposen una mitjana de 386 conductors denunciats cada dia per manipulació del mòbil, al llarg d'una setmana de campanya de controls.