Després d’una edició virtual, la Fira de Sant Martirià ha recuperat la presencialitat aquest cap de setmana al parc de la Draga de Banyoles. La cita té un gruix d’activitats similar a la del 2019, però inclou novetats com un espai divulgatiu al pavelló de la Draga amb xerrades, conferències i presentacions relacionades amb el món del cavall i les races autòctones i el Raça-tast, una zona gastronòmica per degustar productes de proximitat.

Com sempre, un dels eixos principals de la Fira de Sant Martirià és la Mostra de Races Autòctones, que reuneix una exhibició de les principals races dels Països Catalans, a més de concursos morfològics com el de gallina pairal, el de conill del Penedès o de diferents varietats de coloms. A la mostra s’hi poden veure gallines i oques empordaneses, gallines de flor d’ametller i pairals o coloms de vol català, entre altres.

Durant tot ahir s’hi van fer concursos i exhibicions eqüestres, una demostració de força o el tercer torneig Sant Martirià de concurs de Salt, a més del novè memorial Francesc Bosch Llorella. Pel que fa al programa d’avui, inclou, entre d’altres activitats, una exhibició de horseball a càrrec de les hípiques de la comarca.