La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa de distribució de productes falsos a 14 províncies d'Espanya, entre elles la de Girona.

El CNP en l'operació policial duta a terme al territori espanyol ha fet 31 detencions i ha comissat 19.000 falsificacions sobretot de roba i marroquineria.

Tota la mercaderia era distribuïda pel mateix remitent, ubicat a Bulgària, amb destinació a diferents persones que es trobaven repartides per tot el territori nacional

L'operació policial s'ha fet a les províncies de Girona, Albacete, Alacant, Barcelona, ​​Castelló, Granada, Lleida, Madrid, Màlaga, Múrcia, Sevilla, Tarragona, València i Biscaia.

Dels productes intervinguts, la major part són roba esportiva i bosses de mà de marques de prestigi. Concretament, la policia ha comissat 1.237 bosses de reconegudes marques i altres articles de marroquineria, i 17.969 articles de peces esportives com ara samarretes de futbol i xandalls de diferents clubs de futbol.

L'operació continua oberta en espera de determinar qui és el remitent dels productes intervinguts, presumptament ubicat a Bulgària.

L'inici: Sevilla

La investigació es va iniciar el mes d'octubre passat arran d'un operatiu policial realitzat a Sevilla en què els agents van intervenir 3.500 productes presumptament falsos. Així mateix, van detenir tres ciutadans de nacionalitat senegalesa com a presumptes autors d'un delicte contra la propietat industrial.

Després d'analitzar el tipus de mercaderia intervinguda -samarretes d'equips de futbol, ​​bosses de marques de luxe i altres peces de marroquineria- i les declaracions dels detinguts, els investigadors van descobrir que els arrestats s'encarregaven de la funció de proveir els venedors a la via pública i als basars.

Amb l'avenç de les indagacions, els agents van advertir que el procediment emprat pels detinguts a Sevilla podria fer-se a la resta de la geografia espanyola i per part de la mateixa banda.

Per aquest motiu, es van iniciar les gestions policials pertinents per localitzar tots els paquets en trànsit cap a Espanya els remitents dels quals, aparença física i característiques (pes i dimensions), coincidissin amb els intervinguts en l'operatiu que va donar origen a la investigació.

Dispositiu

Ubicats els llocs de destinació, els investigadors van fer un dispositiu amb la finalitat d'esbrinar qui retirava la mercaderia i inspeccionar la càrrega transportada. En aquest sentit, van realitzar més de 19 actuacions on es van detenir 31 persones i van confiscar 19.163 productes falsos de diverses marques de reconegut prestigi. L'operació continua oberta.