Des de fa molts anys, tothom que s'havia acostat al campament reial dels Jardins de Fora Muralla o, després de la cavalcada, havia intentat entrar a la plaça del Vi per escoltar els discursos dels tres reis mags tenia clar que les dues ubicacions quedaven petits davant la multitud de gent que s'hi aplegava. Després que la pandèmia obligués a cancel·lar la cavalcada de l'any passat, l'arribada dels Reis d'Orient del 5 de gener estarà "pensada amb mirada d'infant" amb uns canvis d'escenaris que permetran que tant el campament reia com la festa final de després de la cavalcada siguin "el màxim d'accessibles i properes als nens". El campament reial marxa dels jardins de Fora Mulla per anar al Camp de Mart de la Devesa i la cavalcada, que es farà totalment a peu i sense la presència, acabarà a la Copa en lloc de fer-ho a la plaça del Vi. Reis, Patges, Manaies i acompanyants, en total unes 350 persones, faran una rua a peu (sense carrosses) per diferents carrers de la ciutat, en un recorregut que s'acabarà de definir en les pròximes setmanes. Això sí, el que no hi faltaran seran els caramels.

"La ubicació als Jardins de Fora Muralla feia temps que estava en qüestió pels problemes d'aforament i d'accés"

Quim Ayats - Vicealcalde de Girona

"Després de les restriccions de l'any passat, la idea dels Reis és que aquest cop els nens tinguin la possibilitat de veure'ls més a prop que mai, tant durnat la rua com en el campament al Camp de Mart i a la gran festa final a la Copa on hi podrà accedir més gent de la que podia anar a la Plaça del Vi", ha explicat aquest matí el vicealcalde, Quim Ayats, que al costat de la regidora Maria Àngels Cedacers i el president dels Manaies, Xavier Serra.

Ayats i Serra han explicat que la ubicació als Jardins de Fora Muralles "feia temps que estava en qüestió pels problemes d'aforament i d'accés" i que amb el canvi d'escenari permetrà un contacte molt més directe i fàcil per a tots els nens. "Serà una arribada dels Reis d'Orient amb mirada d'infant", ha reiterat Cedacers perquè "amb espais amplis com el Camp de Mart i la Copa, tant abans com després del recorregut, els nens podran tenir els Reis molt a prop".