Els principals indicadors de contagi van tornar a experimentar ahir a Girona i arreu de Catalunya un fort augment, fet que determina que la sisena onada està en ple creixement. Respecte al risc de rebrot, indicador que mesura el creixement exponencial de la pandèmia i avalua el sorgiment de possibles brots epidèmics, es va situar ahir a la Regió Sanitària de Girona en 484 punts. Aquesta xifra ja supera el pic de la quarta onada, que va ser de 393 i va de camí d’igualar el de la tercera, que va ser de 683. La corba d’aquest creixement és menys pronunciada que el de la cinquena, quan es van produir rècords absoluts de casos, però segueix una línia similar al de la segona, ara fa poc més d’un any.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va avançar ahir que el creixement se seguirà produint «almenys durant les properes dues setmanes». Així ho va afirmar en el marc de la sessió de control del ple del Parlament. Segons el conseller, en aquesta onada, hi ha menys afectació als hospitals i a les Unitats de Cures Intensives (UCI). Pel que fa al rastreig de la nova variant, va explicar que del total de PCR en un 20% es busca si hi ha òmicron. De cara als pròxims dies, Argimon va dir que cal «reforçar» la vacunació i mantenir les mesures de prevenció.

Pel que fa als catalans sospitosos de ser positius d’aquesta nova variant tan perillosa, Salut va detallar que els primers indicis confirmen que ho són però fins demà no se sabrà del cert.

Malgrat tot, la nova variant ja ha arribat a Catalunya tenint en compte que Argimon va afirmar que «ja s’ha trobat a les aigües residuals». Argimon va reiterar que la nova variant de la covid-19 és un element de preocupació i va admetre que «probablement s’acabarà imposant», tal com ja va passar amb la variant delta.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus