Els Mossos d’Esquadra han detingut a Olot una parella per robar joies per valor de 18.000 euros a una dona d’edat avançada.

La dona feia de cuidadora de l'anciana i juntament amb l'home van revendre els objectes en botigues de compravenda de Catalunya.

La parella es va aprofitar de la bona fe i la vulnerabilitat de la víctima per fer les sostraccions.

 Els dos detinguts són dons veïns de Sant Joan les Fonts: una dona de 48 anys, de nacionalitat equatoriana i un home de 56 anys, de nacionalitat espanyola a qui acusen de ser presumptes autors d’un delicte de furt.

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria d’Olot a principis del mes de novembre van rebre la denúncia d’una dona d’edat avançada que els va explicar que li havien desaparegut nombroses joies del seu domicili.

La dona va declarar que aquestes desaparicions van coincidir després que una veïna del poble de Sant Joan les Fonts s’oferís a fer-li companyia i a fer-li les tasques domèstiques de la casa després que l’anciana patís un accident i es trenqués el peu. La veïna li havia sostret les múltiples joies, tals com arracades, anells, cadenes, medalles, totes elles valorades en 17.820 euros aprofitant-se de la bona fe i la vulnerabilitat de la senyora.

Els agents van poder esbrinar que aquestes joies havien estat venudes en botigues de compravenda d’or d’Esplugues i Hospitalet de Llobregat, Olot i Vic per part d’ella i d’un home.

Finalment, els agents els van detenir el passat 29 de novembre a Olot com a presumptes autors d’aquest delicte de furt.

Els detinguts, ella amb antecedents previs, van passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs