Unes 400 persones, segons ha informat a aquest diari la Policia Local, s'han concentrat aquesta tarda a la plaça Catalunya de Girona per mostrar el seu rebuig a l’exigència del passaport Covid per entrar a alguns establiments. La convocatòria l'han organitzat diferents grups d’espontanis i la plataforma Sobirania i salut, entitat que qüestiona la covid-19, a través de Telegram i altres xarxes socials.

Els manifestants, la majoria sense mascareta, han corejat consignes com «no és una pandèmia, és una dictadura», «llibertat» o «apaga la tele». D’altra banda, també s'han mostrat en contra de la vacunació a infants i han corejat frases com «els nens no es toquen». Alguns d’ells han mostrat pancartes amb frases com Stop vacunació i La vostra por és el seu poder i han portat il·lustracions de l’estrella de David, un emblema del judaisme.

Segons han explicat alguns manifestants a aquest diari, critiquen que l’exigència del passaport «vulnera drets fonamentals, perquè la vacunació no és obligatòria i per llei no es pot prohibir l’entrada per no acreditar-la». A més, denuncien que «no es dona veu a sanitaris que tenen altres percepcions de la covid-19 i les vacunes». 

La concentració ha començat a les sis de la tarda i, seguidament, els participants han iniciat una manifestació que pels principals carrers de la ciutat. A més, han assegurat que les protestes continuaran setmanalment «fins que se suprimeixi el passaport». 

La protesta és la primera que es feia a Girona i també n’hi ha hagut a altres punts de Catalunya i Espanya, tot i que en aquests casos ja se n’havien organitzat anteriorment. En el cas de Barcelona, s'han reunit uns 2.000 manifestants que s'han desplaçar de la plaça Universitat fins a la Urquinaona. 

Les concentracions s’han accentuat des que, fa una setmana, el govern de la Generalitat va ampliar l’exigència del passaport per entrar a restaurants, bars, gimnasos i residències. A més, la crispació entre alguns col·lectius ha augmentat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi autoritzat la pròrroga de la mesura dues setmanes més. Cal tenir present que el certificat també es demana a l’oci nocturn des de fa dos mesos.