Almenys 31 persones van resultar intoxicades ahir quan es trobaven al poliesportiu de Puigcerdà per l’alta concentració de monòxid de carboni que provindria d’una màquina d’allisar el gel que funciona amb gas. El SEM va traslladar 12 persones a l’hospital i la resta, 19, fins a darrera hora d’ahir al vespre eren ateses a la zona habilitada. Un total de150 persones van haver de ser evacuades de l’equipament.

L’avís es va donar quan passaven sis minuts de la quatre de la tarda, segons van informar els Bombers. Inicialment es va atendre una persona que presentava símptomes d’intoxicació i el seu exposímetre va donar positiu. Al lloc s’hi van desplaçar tres dotacions de Bombers. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, amb els Bombers, van evacuar 150 persones. Les lectures de l’explosímetre dels Bombers van donar valors de 150pp. Es tracta d’un aparell detector portàtil de gas.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a darrera hora de la tarda havia traslladat 12 persones a l’hospital de la Cerdanya, la majoria lleus. Alhora, s’estava atenent 19 persones més a la zona.

Els Bombers van revisar l’equipament esportiu. Segons van informar, l’origen de l’alta presència del gas era la màquina d’allisar el gel de la pista, que funciona amb butà. A última hora de la tarda continuaven amb les tasques de ventilació del pavelló que presentava encara valors tòxics, mentre els serveis mèdics continuaven valorant l’estat de les persones que es trobaven a l’interior de l’equipament.

El gas és incolor i inholor i primers símptomes d’intoxicació s’assemblen al de moltes malalties comunes i, per tant, es poden confondre amb qualsevola altra patologia. Mal de cap, dolor al pit, manca d’alè o cansament són alguns dels símptomes habituals per intoxicació.