El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que la població més vulnerable «probablement» s’haurà de vacunar anualment contra la covid-19. En una entrevista al 324, Trilla ha dit que els ciutadans amb més risc podrien haver de rebre un «reforç anual» de la vacuna, probablement combinat amb una injecció contra la grip, mentre que per a la població general aquesta opció «no seria necessària». La covid con tinua batent rècords a Catalunya i són els més alts de tota la pandèmia. Hi ha 22.082 nous casos i 45 morts a Catalunya, 98 ingressats més i 6 crítits més a l’UCI.

D’altra banda, el cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic ha demanat «prudència» a l’hora de relaxar les restriccions perquè les xifres de contagis encara són «de magnituds esfereïdores».

Tot i això, ha reiterat que, proporcionalment, hi ha molts menys casos greus.

D’altra banda, Antoni Trilla ha dit que «de moment, seguim en plena pandèmia», i no en una situació normalitzada, o «d’endèmia», en què la covid-19 es pugui considerar com una grip o un refredat. Segons el cap d’epidemioologia, de fet, parlar d’endèmia al final de la sisena onada seria «precipitat».

«Creiem que acabarem en endèmia, però no sabem quan, estem en fase epidèmica clarament», ha reiterat.

Trilla ha defensat que la tercera dosi per a la població general és recomanable tenint en compte els nivells actuals de contagi, ja que pot ajudar a «reforçar els anticossos», com «un nou entrenament».

Amb tot, ha admès que és probable que no calguin més dosis per la població general i que en un altre escenari potser no s’hauria plantejat aquesta tercera injecció.

Des de l’inici de la pandèmia, ja s’han administrat 6.413.539 primeres dosis de la vacuna, cosa que suposa 7.797 més que fa 24 hores, i 5.569.813 segones dosis, 6.921 més.

Les xifres del departament de Salut d’ahir continuaven mostrant l’alta xifra de persones contagiades a Catalunya on el rebrot s’ha enfilat als 238 pumnts (5.253) i l’RT creix tres centèsimes fins a l’1,22. A Catalunya ahir s’havien confirmat en les darreres hores 22.081 nous casos confirmats per PCR o TA. El total des de l’inici de la pandèmia és de 1.628.236. Hi ha 2503 persones ingressades,i 516 a l’UCI. Han mort des de l’inici de la pandèmia 25.047 persones.

Creix el nombre d’ingressats a Girona fins a 240

El nombre d’ingressats a les comarques gironines ha crescut en nou persones més i la xifra ahir que facilitava el departament de Salut era de 240 ingressats. Els casos confimats per PCR i TA acumulats són de 178.238, 2817 persones més i 182.706, si es tenen en compte totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia han mort 2.435 persones, cinc més des de l’últim recompte. El risc de rebrot ha pujat a 5244 (+286) i l’Rt puja a 1,29, dues centèsimes més.