L’Ajuntament de Banyoles ha sancionat una empresa de Banyoles, Excavacions Masdevall, per acumular materials sense permís en una finca del Pla de la Canaleta a la zona de la Farga de la capital del Pla de l’Estany. L’expedient es va iniciar el passat mes de juny, després de les denúncies d’un particular, i ara ha conclòs amb una sanció "per infracció greu consistent en exercir l'activitat sense haver fet la comunicació ambiental". Des de l’Ajuntament de Banyoles han confirmat que la sanció a Excavacions Masdevall s’ha materialitzat amb una multa de 4.000 euros, mentre que els propietaris de l’empresa, a preguntes de Diari de Girona, no van voler ahir valorar ni la sanció ni la seva activitat en els terrenys del Pla de la Canaleta.

Banyoles sanciona una empresa per acumular materials en una finca

La sanció de l’Ajuntament de Banyoles a l’empresa propietat de Pere Masdevall Ventura és el resultat final d’un procés que arrenca, el passat mes de juny, amb la triple denúncia d’un particular al mateix consistori, però també a la Guàrdia Civil (SEPRONA) i a l’Agència de Residus de Catalunya. En aquestes, el denunciant apunta textualment que "s’observa un establiment on, suposadament s’hi exerceixen activitats tals com: acopi d’àrids, terres i pedres; acopi de materials de construcció; i acopi de residus de la construcció". En la denúncia també s’argumenta que «no consta en les bases de dades de l’Agència de Residus de Catalunya cap activitat amb el permís administratiu preceptiu per a una activitat de gestió/transferència/dipòsit de residus». A més, segons el denunciant, l'activitat «pot ser susceptibles de causar danys sobre la qualitat de les aigües o el sòl».

Tot i això, en la resolució de l'ajuntament només s'indica que "l'activitat que es porta a terme és acopi de materials", que la sanció s'imposa "per exercir l'activitat sense haver fet la comunicació ambiental", i s'apunta que "s'han encarregat els corresponents projectes a efectes de la seva legalització".

Banyoles sanciona una empresa per acumular materials en una finca