L’arquitecte Alfred Fernández de la Reguera i March ha donat més de 70 expedients de projectes, fets entre finals dels anys seixanta del segle passat fins a l’actualitat, a l’Arxiu Històric de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Aquest material completa el fons custodiat a Girona del mateix arquitecte, ja que a principis dels anys 2000 ja va fer donació del Pla Intermunicipal de la Cerdanya, redactat als anys vuitanta.

Tota aquesta nova documentació, que engloba tant redaccions de planejament com projectes d’edificació i d’urbanització, es podrà consultar una vegada revisada i catalogada, sumant-se així al coneixement de l’arquitectura contemporània del nostre país.

A tall d’exemple, en destaca el Projecte d’Urbanització de Sant Martí d’Empúries, els habitatges plurifamiliars al carrer Bonanova de Barcelona, i diferents Plans Especials i actuacions al municipi de l’Escala, com el passeig de Riells.

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya destaca que «la incorporació de l’obra de l’arquitecte Alfred Fernández de la Reguera suposa incorporar una nova mirada envers el planejament i el paisatge en l’arquitectura del darrer terç del segle XX i principis del XXI. Un planejament que té en compte el territori, proposant creixements respectuosos amb el paisatge i el patrimoni existent».