El president de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), David López, va carregar ahir contra el Departament de Salut després de cinc setmanes amb l’oci nocturn tancat. «Estem en mans d’inútils, dos anys de pandèmia, sisena onada i no hem après res», va denunciar en declaracions al programa Café d’Idees de Gemma Nierga.

El responsable de l’entitat es va mostrar molt molest amb la gestió que s’està fent de la crisi sanitària des del govern de la Generalitat. En aquest sentit, va apuntar al fet que siguin persones «que teletreballen i no tenen ni la dignitat de renunciar a les dietes» les que decideixin «obrir i tancar negocis com si res». Així, López va recordar que se’ls va fer tancar a les portes de Nadal «amb les neveres plenes i els artistes contractats». «Amb la sisena onada hem vist que l’oci nocturn ni contagia ni tot el contrari, perquè està tancat. Els contagis venen pels contactes entre persones que passen amb l’oci nocturn obert i tancat», va afirmar. Al mateix temps, també va denunciar que des del Departament de Salut no hagin tingut en compte cap de les propostes que els hi ha fet, com l’aplicació Liberty Pass, proposada el passat mes de setembre.

Amb tot, David López també va lamentar que Catalunya no tingui les mateixes «regles de joc» que d’altres comunitats autònomes. «Cal que des del Govern de l’Estat es marquin uns paràmetres, com les hospitalitzacions i els ingressos a UCI, però per tothom igual», va dir, tot afegint que «no pot ser que hi hagi ciutadans de primera, segona i tercera divisió», va sentenciar.

D’altra banda, el president de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals es va mostrar escèptic davant de la possibilitat que el sector pugui tornar a obrir les seves portes aviat. Creu que la revisió de les restriccions de la setmana vinent afectaran més a altres sectors com el de la restauració. «Dubto que nosaltres estiguem en aquesta fase de la desescalada», va apuntar.