La Comissió de Salut Pública va recomanatr ahir esperar cinc mesos per a posar-se la tercera dosi de la vacuna en cas d’haver passat la covid-19.

L’acord assolit per l’organisme integrat pel Ministeri de Sanitat i les autonomies estableix que per a les persones amb pauta completa de vacunació que després s’hagin infectat de covid-19, «l’interval entre la infecció i l’administració de la dosi de reforç serà d’un mínim de quatre setmanes, però es recomana la seva administració al cap de cinc mesos del diagnòstic de la infecció».

La Comissió de Salut Pública va detallar que l’acord per a la població adulta per «l’evidència actual» que mostra que el fet d’infectar-se de covid-19 quan ja es disposa de la pauta completa de vacunació fa que «es desenvolupi una resposta immune més potent i més àmplia en termes de neutralitzar altres variants del virus, en comparació amb la resposta immune observada en persones que només van patir la infecció o que només van rebre dues dosis», va afirmar.

Una major immunitat

A més, la Comissió de Salut Pública va concloure que «les infeccions per òmicron augmenten la resposta de cèl·lules de memòria a antígens vírics diferents de la proteïna S en comparació amb les infeccions després de la vacunació causades per la variant delta», fet que va assenyalar que «implica una ampliació de la immunitat».

Vuit setmanes pels menors

Pel que fa als menors d’entre 5 i 11 anys que s’hagin contagiat de la covid-19, la Comissió de Salut Pública va acordar deixar un interval de vuit setmanes abans d’injectar la vacuna pediàtrica (ja sigui la primera o la segona dosi del vaccí) des del diagnòstic de la infecció.