La vacuna contra el coronavirus d’Hipra s’endinsa en l’última fase dels assajos clínics. L’etapa prèvia a la seva autorització. La notícia ha arribat a primera hora d’aquest dimarts quan l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès el seu veredicte a favor de continuar els estudis clínics amb aquesta fórmula.

La immunització es testarà ara en 3.000 voluntaris reclutats en una vintena d’hospitals de tot Espanya, amb la col·laboració de centres d’Itàlia i Portugal. A diferència dels assajos realitzats amb les primeres vacunes contra el coronavirus, la fórmula d’Hipra es testarà com a tercera dosi. És a dir, com a dosi de record.

Les primeres fases dels assajos clínics, en què la fórmula es va posar a prova en diversos centenars de pacients, apunten «bons resultats» tant en seguretat com en eficàcia. Segons ha transcendit les últimes setmanes, a més, aquesta vacuna també proporciona bons nivells de protecció davant la variant òmicron, el llinatge que en aquests moments protagonitza la immensa majoria de les infeccions a Europa.