Després de setmanes amb els positius de coronavirus disparats a les residències gironines, la davallada general i comunitària d’aquesta última setmana també s’ha fet notar als centres més vulnerables.

Fins fa pocs dies, el nombre de residències de la Regió Sanitària de Girona amb casos de covid-19 superava la meitat del total. Segons l’últim balanç de Drets Socials, la xifra ja se situa per sota del 50%.

Concretament, del total de 110 residències, n’hi ha 62 de verdes, és a dir que no tenen cap cas actiu de coronavirus, i 48 amb casos. D’aquestes 48, n’hi ha 33 de taronges i 15, de vermelles.

Els centres de color taronja presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència, mentre que els centres vermells tenen casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brots en investigació.

A Catalunya, un total de 486 centres residencials de serveis socials tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, 391 residències de gent gran, 48 centres de persones amb discapacitat, 10 centres residencials de salut mental i 37 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 2.857 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (el 4,8% del total). La gran majoria dels casos són asimptomàtics o amb simptomatologia lleu. El 97,6% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 97% tenen la pauta completa.