Fins aquest diumenge, Mossos d'Esquadra i Policies Locals de les comarques gironines controlaran l’ús dels sistemes de seguretat passiva al volant.

Amb la coordinació del Servei Català de Trànsit (SCT) es realitza aquesta campanya policial preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Aquesta és la primera campanya d’enguany orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva-

En la darrera campanya orientada al control de l’ús dels dispositius de seguretat passiva (del 20 al 26 de setembre de 2021), els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals van imposar un total de 1.659 denúncies, unes 237 diàries. D’aquestes 1.659, el 86,2% correspon al cinturó de seguretat (1.430 sancions). La resta de sancions van ser pel casc (146) i pels sistemes de retenció infantil.

A les comarques de Girona, com va avançar Diari de Girona, de gener a octubre de l'any passat es van arribar a posar: més de set denúncies al dia per aquesta infracció.

Des del SCT recorden que els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes.

No fer servir els sistemes de seguretat passiva o usar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet de conduir.