L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha substituït alguns dels cartells turístics que senyalitzen les rutes que es poden fer al municipi. Aquesta renovació s’ha fet emmarcada en el projecte La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat, liderat pel Consell Comarcal de la Garrotxa.

Amb l’objectiu de contribuir a la conservació del medi ambient i el patrimoni cultural, s’han renovat diversos cartells d’algunes fonts del municipi que s’inclouen dins la ruta de les Fonts i Verlets.

A més, s’han col·locat tres cartelleres noves que expliquen i presenten els valors culturals, naturals i socials del municipi. Les tres incorporacions s’han posat en llocs emblemàtics com el pont medieval i en punts estratègics, com l’àrea d’autocaravanes o als punts d’accés de les principals rutes turístiques.

Els nous cartells que ha incorporat Sant Joan les Fonts es poden llegir en diferents idiomes perquè s’adaptin als turistes que visiten més habitualment la població. La majoria estan escrits en català, castellà, francès i anglès. Tanmateix, d’altres com els cartells de les fonts, s’ha traduït també al panjabi i àrab pensant en el cens poblacional.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, el qual ha permès finançar el 50% de la despesa.