Gairebé un centenar de persones van participar a la presentació del FemGarrotxa a la Sala El Torín d’Olot. Fem Garrotxa és el nom que s’ha donat al Pla estratègic de la Garrotxa 2020-2030, un document que es presenta en format de Pla estratègic comarcal. «Però és molt més que això, lluny de la convencionalitat, es tracta d’un document que recull les aspiracions de la població de la Garrotxa, creat a partir de les veus del territori, des de les més expertes fins les que, segurament mai no havien participat», aseeguren els seus impulsors.

«Tot això té poc sentit sense la implicació, la voluntat en la implementació, la cooperació, el respecte i la corresponsabilitat que puguin exercir els garrotxins i les garrotxines per garantir-ne un desenvolupament efectiu», recorda el document resultat d’un procés participatiu.

El camí que ha portat fins la presentació del Pla estratègic 20-30 té l’inici en l’encàrrec del president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach Garriga, que va demanar «buscar una estratègia per fer front, amb garanties, als problemes complexos que es presenten actualment a les nostres societats, una mirada al present i al futur».