Els Mossos d’Esquadra van treballar l’any passat en 17 atestats a les comarques de Girona relacionats amb fets relacionats amb l’origen nacional o racial. D’aquestes denúncies n’hi ha almenys dues que fan referència a l’esport. 

Un dels casos va ocórrer el 3 d’abril en un camp de futbol de la Bisbal d’Empordà. Segons els Mossos, un dels entrenadors dels equips que s’enfrontaven va insultar un dels seus jugadors i aquest li va recriminar l’acció. A partir d’aquí va haver-hi una discussió que va acabar amb insults xenòfobs. L’àrbitre, segons la policia, va obviar els fets tot i que segons els jugadors tothom sabia el que acabava de passar. Quan va finalitzar el partit, el denunciant -el jugador- va marxar per evitar cap enfrontament perquè se sentia malament pels insults racistes. Finalment, l’autor dels insults va acabar identificat pels Mossos i denunciat. 

L’altre cas va succeir el 22 de maig a Lloret, també en un partit de futbol. Un jugador va rebre insults racistes per part d’un contrincant. L’autor dels fets es va negar a donar-li la mà argumentant, segons els Mossos, que li encomanaria la Covid i perquè la seva pell era fosca i l’embrutaria. Finalment, en acabar el partit i un cop a l’aparcament, el va agredir i va haver-hi una baralla. La denúncia va permetre identificar el jugador i va quedar investigat pels fets.

Els Mossos d'Esquadra ahir van fer el balanç del 2021 sobre els delictes d'odi i discriminació i van informar de diversos casos que han afectat les comarques de Girona. En total, han gestionat 55 denúncies en l'últim any.

A tot Catalunya, els Mossos van interposar 59 denúncies per delictes d’odi i/o discriminació el 2021 en esdeveniments esportius.