Un total de 1.321 persones han descobert l’Esapi Cràter, el centre de referència volcans, ciència i societat, aquest cap de setmana en les jornades de portes obertes. Ho van fer en un total de 30 visites guiades, a través de les quals van recórrer els diversos espais de l’equipament.

Les visites -que es van dirigir a la població d’Olot i la Garrotxa- se sumen al més d’un miler de persones que des del passat 14 de febrer han pogut descobrir Espai Cràter.

Fins al passat divendres 4 de març s’havien portat a terme 38 visites guiades que han comptat amb una assistència de 1.127 persones (membres d’associacions de veïns,del sector turístic, empresaris i emprenedors, docents dels centres educatius, així coma representants d’entitats socials i culturals de la ciutat i la comarca). Així doncs, 2.448 persones ja han visitat Espai Cràter.

Divendres vinent, 11 de març, obrirà oficialment les portes Espai Cràter. Serà el primer dia de funcionament oficial del centre que, construït dins del volcà Puig del Roser, explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn.

Situat als peus del volcà del Montsacopa i dins del volcà de Puig del Roser, l’equipament compta amb diversos llenguatges expositius i interactius, com els audiovisuals immersius o el videomapatge que es projecta sobre el gran talús de greda de la sala expositiva. L’edifici, de 1.272 m2 i obra de Toni Casamor i Anna Codina, està concebut com un element més de l’experiència: és soterrat, sostenible i compta amb un parc urbà de 3.000 m2 en la seva superfície.