Olot inicia aquest mes un programa de tallers creatius de diverses disciplines artesanes que es duran a terme en diferents espais del Nucli Antic d’Olot. La programació, que durarà fins al mes de juny, s’ofereix de manera gratuïta.

L’acció s’emmarca dins el Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot, i l’organització és a càrrec de La Iera, l’Associació de Creadors de la Garrotxa, integrada per persones de diferents disciplines dins el camp de la creació. La planificació del programa també ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG.

Els tallers s’han organitzat amb l’objectiu de fer visibles els oficis artesans, donar a conèixer els creadors de la Garrotxa i permetre que la gent descobreixi com ideen i treballen aquests professionals. El nombre de places per assistir a les activitats és limitat i cal inscripció prèvia.

Amb l’objectiu d’impulsar i consolidar els comerços de caràcter singular i promocionar la rehabilitació de locals sense activitat, a mitjans de desembre de 2018 va sorgir el Taller dels Sastres. La Iera i l’Ajuntament d’Olot a través de DinàmiG van decidir tirar endavant aquest projecte que ha tornat a prioritzar el Consell de Barri del Nucli Antic. Aquest any es tornarà a donar continuïtat al Taller dels Sastres en una acció que consistirà, per una banda, en la consolidació del projecte a través de la dinamització dels locals actuals que porta a terme La Iera, fent difusió del punt d’interès artesanal i, de l’altra, obrir un nou local amb artesans a la zona.

Fins ara, la iniciativa ha assolit bons resultats i s’ha reactivat cinc espais, tres dels quals es troben en actiu.

Arran del projecte El Taller dels Sastres, Olot va ser declarat Punt d’Interès Artesanal de Catalunya per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció, atorgada a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement.