Unes 400 persones van assistir divendres a la V Jornada Anual del Servei d’Assistència als Òrgans Interventors de les Entitats Locals de Girona, que es va celebrar a l’Auditori de Girona i que organitzava la Diputació dins del seu marc formatiu. Després que la passada edició hagués de tenir lloc telemàticament a causa de la situació pandèmica, la d’enguany s’ha pogut seguir en els dos formats.

Entre els 400 assistents hi havia professionals de l’administració local de tot Catalunya i de la resta de l’Estat (secretaris interventors, interventors, tresorers i tècnics, entre d’altres).

La jornada es va crear l’any 2018 amb el propòsit d’aprofundir en els seus coneixements en l’exercici del control intern així com de donar-los a conèixer les darreres modificacions en aquest àmbit.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va tancar l’esdeveniment, que en aquesta edició va abordar la necessitat d’innovar des de tots els àmbits de l’administració, també des del control intern, la gestió econòmica i la rendició de comptes.

A més a més, s’hi va tractar l’adequació dels plans antifrau als riscos de cada entitat i les novetats previstes per aquest 2022 pel Servei d’Assistència de la corporació.

«Amb el pas del temps, aquestes jornades s’han consolidat com un punt de referència de tècnics i professionals d’aquesta matèria amb l’objectiu de garantir uns estàndards de qualitat acceptables en l’exercici de les funcions de comptabilitat i control intern dels ens locals», va destacar el president, que va remarcar el «prestigi professional» dels seus ponents.

La Jornada va constar de sis ponències impartides per experts d’arreu de l’Estat en aquest àmbit.