Les nevades de les últimes hores han deixat avui el Pirineu amb mínimes que han baixat fins als 13 graus negatius. L'estació d'Alp ha registrat aquesta temperatura però les situades a alta muntanya tant del Ripollès com la Cerdanya han tingut temperatures mínimes molt baixes.

Aquestes són les més destacades

  • Alp - la Tosa d'Alp: -13ºC
  • Queralbs - Núria: -12,9
  • Meranges - Malniu: -12ºC
  • Ulldeter: -11,2ºC
  • Das: -9ºC

L'aire fred tampoc ha deixat remuntar els termòmetres en punts més baixos de les fondalades del Pirineu o Prepirineu. Per exemple, Puigcerdà s'ha quedat amb una mínima de -6,7ºC o Molló, de -8,3ºC.

Malgrat haver entrat la primavera, en punts de l'interior també hi ha hagut valors negatius i alguna gelada. A Girona ciutat per exemple, la temperatura mínima només ha escalat fins als -1,1ºC i a Olot, s'ha quedat en -0,4 graus. A l'Alt i el Baix Empordà en canvi, les mínimes no han caigut per sota dels zero graus. Convé destacar els 4,5ºC de Roses o els 3,9 a Castell-Platja d'Aro.

Incendis de xemeneia

La situació meteorològica pels efectes d'una massa d'aire polar ha fet mobilitzar diverses vegades els Bombers per incendis de xemeneia en habitatges des del cap de setmana. Ahir a la nit per exemple, es van haver de desplaçar fins a un apartament de Sant Feliu de Guíxols, situat a la carretera que uneix aquest nucli amb Sant Pol. En aquest cas se'ls va alertar cap a dos quarts de deu de la nit i en arribar van comprovar que la xemeneia expulsava més fum del normal. Feta una revisió i tancat el tiratge, van comprovar que no hi havia incendi.

La Masella oberta fins al maig

Les últimes nevades que han descarregat aquest cap de setmana al Pirineu han fet replantejar la situació a les estacions d'esquí. Des de la Masella s'anuncia que preveuen allargar la temporada fins a l'1 de maig si les condicions meteorològiques ho permeten. En un comunicat informen que les baixes temperatures del cap de setmana han afavorit que la qualitat de la neu fos pols-seca, com si es tractés del pic de l’hivern. Ahir per exemple, diuen que va ser un dels millors dies a l'estació per les condicions de la neu i el domini esquiable.

Previsió

La previsió meteorològica indica que avui les temperatures començaran a remuntar i això anirà en aquesta línia a mesura que avanci la setmana, segons el Meteocat. A finals, es preveu que les temperatures comencin a ser les que toquen per l'època.