Olot ha decidit instal·lar energia solar fotovoltaica a l’escola Sant Roc que s’espera que generi el 17% del consum d’electricitat del centre educatiu. El cost de la nova instal·lació és de 18.005,95 euros i els treballs tenen un termini d’execució de dos mesos.

L’equipament comptarà amb vint plaques fotovoltaiques. Comptarà amb una potència de 8,3 kW i preveu la producció de 10.000 kWh/any. Això suposa la reducció de les emissions de CO2 en 3,3 tones anuals, i de més de 1200 euros en la factura elèctrica de l’equipament.

El projecte que es va aprovar per la Junta de Govern Local el 7 d’abril també contempla incloure elements de monitoratge i un panell al vestíbul d’entrada a l’edifici principal que permetrà mostrar la producció d’energia elèctrica acumulada en kWh, la potència elèctrica instantània i l’estalvi acumulat de CO2 en tones. Les dades es podran incorporar de forma actualitzada al web del centre.

La instal·lació d’energia solar és una de les accions a favor de les fonts d’energies renovables i ja funciona en altres edificis municipals, com la seu de la Policia Municipal d’Olot, la llar d’infants del Morrot o l’escola del Pla de Dalt.