El lladre reincident que roba en cotxes de Banyoles ha ingressat finalment a la presó.

Es tracta d'un veí de la localitat, de 29 anys i origen subsaharià que ja acumula més de 20 detencions, que s'han produït en els últims tres mesos.

Els Mossos el van detenir aquest dimecres després de cometre tres robatoris amb força a vehicles.

Aquest home ha provocat alarma a la capital del Pla de l'Estany i en conseqüència, molta feina a la policia, que ha anat de corcoll. Mossos i Policia Local han treballat conjuntament en aquests casos. Fins i tot, l'alcalde de Banyoles va parlar amb el president de l'Audiència sobre el tema.

Tot va començar però a principis d’any els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles van iniciar una investigació per la quantitat de robatoris amb força a l’interior de vehicles que es produïen en diversos punts de Banyoles.

Els investigadors van analitzar les coincidències i les característiques de cada cas i finalment, de forma conjunta amb la Policia Local de Banyoles, van aconseguir identificar l’autor dels robatoris i detenir-lo en més de quinze vegades per aquesta tipologia delictiva des de principis d’any.

S'intenta ocultar

La matinada del dimecres és quan hi va haver la detenció definitiva: va ser mentre els Mossos feien tasques de patrullatge preventiu per l’avinguda de la Farga de Banyoles. En aquell moment van observar un home, que en veure la presència policial, es va intentar amagar. De seguida el van aturar i identificar, durant l’escorcoll li van localitzar objectes que ell mateix va reconèixer que havia sostret de l’interior d’uns vehicles estacionats en un pàrquing del carrer Països Catalans.

Els agents van fer les comprovacions i van localitzar tres vehicles amb les finestres trencades i amb l’interior regirat. Davant les evidències, els agents van detenir-lo com a presumpte autor dels robatoris. El detingut, amb múltiples antecedents policials pels mateixos fets, va passar el 27 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar el seu ingrés a presó

Un quart en investigació

Hi ha un quart robatori que els Mossos de la comissaria de Banyoles investiguen per aclarir si és obra del mateix autor. Es tracta d'un que es va produir en un cotxe estacionat en un carrer de la població el dia dilluns 25 d'abril. En aquest cas, el lladre es va emportar un objecte de valor.