Els pronoms febles suposen un dels principals maldecaps per als estudiants de la llengua catalana i per aquells que la volen parlar i escriure correctament. Hi ha qui els qualifica d'una espècie en perill d'extinció i no són pocs els que pronostiquen la seva desaparició.

Que un vídeo on es parla dels pronoms febles en clau d'humor es viralitzi a les xarxes socials sembla un petit miracle de la llengua catalana. La responsable és l'actriu garrotxina Anna Aumatell, que ja suma més de 100.000 visualitzacions al seu canal de TikTok, i alguns milers més en altres xarxes.

Aumatell va fundar l'any 2012 la companyia teatral Pic Pic, ha participat en diversos videoclips, anuncis i curtmetratges. Actualment imparteix formació teatral i tècniques per parlar bé en públic a l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot. També forma part de l'organització del Festival El Petit Format i de la companyia Una Càpsula de Teatre. Des del 2020, va fer una aposta per les xarxes socials, on difon esquetxos humorístics i petits monòlegs amb la seva visió del món.