Ecosol -l’empresa d’inserció laboral de Càritas Girona- va col·laborar durant l’any passat en aconseguir que prop de 200 persones en risc d’exclusió social participessin en programes d’inserció laboral. En concret, van ser 188 les persones que van aconseguir formar part d’aquest programa, que està relacionat amb els diferents projectes que es gestionen des d’Ecosol. Segons indiquen els seus responsables, es tracta d’una xifra que suposa un «destacat increment» respecte les dades dels dos últims anys. A més, 33 d’aquestes persones van aconseguir consolidar-se en el mercat de treball gràcies a la seva participació en aquest programa.

Les 188 persones que van gaudir durant el 2021 del procés d’inserció laboral promogut per Ecosol van suposar un increment del 15,3% respecte els anys 2019 i 2020, durant els quals van ser 163 les persones que en van prendre part. En canvi, durant el 2021 van ser 74 dones i 114 homes els que van formar part dels projectes impulsats per l’empresa d’inserció laboral de Càritas Girona.

Les 188 persones contractades per Ecosol al llarg de l’any passat es trobaven en risc de caure en l’exclusió social. De fet, més del 50% dels contractats van ser adults d’entre 30 i 64 anys, la majoria dels quals només amb estudis d’educació primària, tot i que també hi havia alguns casos de persones amb estudis universitaris o de batxillerat.

Els projectes en els quals es van contractar més persones van ser la planta de muntatge integral de bicicletes (70) i el projecte de neteja i manteniment integral (56), seguits pels de missatgeria sostenible (25) i el Centre de Distribució d’Aliments (20).

Un altre aspecte que destaca l’empresa són els casos d’èxit, és a dir, el nombre de persones que gràcies a formar part del procés d’inserció laboral d’Ecosol han aconseguit trobar feina. Així, hi ha fins a 33 persones que han aconseguit un lloc de treball després d’haver participat en aquests programes. Destaquen, especialment, les deu persones que s’han aconseguit inserir en el món laboral després d’haver passat pel taller de muntatge de bicicletes i pel Centre de Distribució d’Aliments.