Ahir i avui el Palau de Congressos de Girona acull el XXXIV Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT). Enguany està organitzat pels serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) dels hospitals gironins de Figueres, Santa Caterina, i Olot-Campdevànol. Aquests dos últims comparteixen el mateix servei.

L’esdeveniment està copresidit per Manel Vancells, cap de servei d’Olot-Campdevànol; Francesc J. Peris, metge adjunt del Santa Caterina, i Daniel Arribas Agüera, cap de servei de Figueres.

Les circumstàncies sanitàries van obligar a suspendre el Congrés previst per al 2020 i es va fer el 2021 de forma telemàtica. Dos anys després, es recupera el format presencial. El programa inclou principalment dues taules rodones, sessions de comunicacions orals i de cartells científics, taules d’exposició de tesis doctorals i premis i exposicions comercials amb les novetats medicoquirúrgiques.

Com a novetat s’introdueix el model de debat de casos clínics amb experts distribuïts en quatre sales simultànies en els àmbits d’extremitat superior, inferior, artroscòpia i raquis. Paral·lelament, també es farà el congrés d’infermeria.